Παραλίες

Παραλίες του Νησιού

Μοναδικό χαρακτηριστικό της Μυκόνου και ένα από τα απαράμιλλα προτερήματά της είναι οι παραλίες της. Αμέτρητες διαφορετικές συνθέσεις χρυσής άμμου, βότσαλων και κρυστάλλινων, γαλαζοπράσινων νερών κάτω από τον μοναδικό Ήλιο του Αιγαίου. Ιδιαίτερα στο νότιο τμήμα της, οι γραφικοί κολπίσκοι με τις πανέμορφες αμμουδιές διαδέχονται η μία την άλλη. Με αφετηρία τη Χώρα της Μυκόνου, ο επισκέπτης θα συναντήσει με τη σειρά τις εξής δημοφιλείς παραλίες:

Δυτικά

Μοναδικό χαρακτηριστικό της Μυκόνου και ένα από τα απαράμιλλα προτερήματά της είναι οι παραλίες της. Αμέτρητες διαφορετικές συνθέσεις χρυσής άμμου, βότσαλων και κρυστάλλινων, γαλαζοπράσινων νερών κάτω από τον μοναδικό Ήλιο του Αιγαίου. Ιδιαίτερα στο νότιο τμήμα της, οι γραφικοί κολπίσκοι με τις πανέμορφες αμμουδιές διαδέχονται η μία την άλλη. Με αφετηρία τη Χώρα της Μυκόνου, ο επισκέπτης θα συναντήσει με τη σειρά τις εξής δημοφιλείς παραλίες:

Άγιος Στέφανος - Χουλάκια

+++Μια από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της Μυκόνου επάνω στη δυτική ακτή του νησιού, με μοναδική θέα στη Δήλο και τη Ρήνεια. Βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το νέο λιμάνι του Τούρλου και 3 km βόρεια της Χώρας.

+++Με την ωραία και υπήνεμη αμμουδιά της σε συνδυασμό με τις υπηρεσίες της, η παραλία αυτή είναι κατάλληλη για όλα τα γούστα, όλων των ηλικιών. Εξυπηρετείται τακτικά από λεωφορειακή γραμμή κατά τη διάρκεια όλης της τουριστικής περιόδου, ενώ διαθέτει και άνετο πάρκινγκ με εύκολη πρόσβαση, ακριβώς πίσω από την παραλία.

+++Στο αριστερό άκρο της αμμουδιάς βρίσκεται το παλιό εκκλησάκι του Αγίου Στεφάνου ενώ πλησίον μπορεί να συναντήσει κανείς αρκετά παραλιακά εστιατόρια, καφέ, μίνι μάρκετ και λοιπά. Μικρές και μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και πολυτελείς κατοικίες απλώνονται στην ευρύτερη περιφέρεια της παραλίας, καθώς και στα ανώτερα σημεία του λόφου. Στο λόφο επίσης, βόρεια και ανατολικά της παραλίας, βρίσκεται ο οικισμός του Αγίου Στεφάνου, περιοχή κατοικιών αλλά και με αρκετές τουριστικές επιχειρήσεις, που συνδέεται με την παραλία με έναν ωραίο κλιμακωτό πεζόδρομο.

+++Τέλος, στο βορειοδυτικό κομμάτι της μικρής χερσονήσου μπορεί να συναντήσει κανείς τη, γνωστή για τα όμορφα μεγάλα της βότσαλα, προστατευμένη παραλία «Χουλάκια».

 

Μεγάλη Άμμος

+++Πέντε λεπτά με τα πόδια από το κέντρο της Χώρας είναι η παραλία της Μεγάλης Άμμου. Αποτελεί μία μικρή σε έκταση παραλία, στην οποία υπάρχουν ελάχιστες ομπρέλες και ξαπλώστρες λόγω του ότι είναι πολύ εκτεθειμένη στους βόρειους ανέμους.

+++Αυτό που χαρακτηρίζει την παραλία και ειδικότερα το βυθό της είναι μια τεράστια πλάκα που υπάρχει μερικά μέτρα πλησίον της αμμουδιάς, σε μεγάλο μήκος της, που δυσκολεύει την κολύμβηση. Η παραλία είναι κατάλληλη για wind και kite surfing, για υποβρύχιο ψάρεμα και για βόλτα με άλογο που προσφέρεται από σχολές ιππασίας του νησιού. Πρόκειται για την πλέον κοντινή προς τη Χώρα, αξιόλογη παραλία του νησιού.

+++Η πρόσβαση γίνεται με τα πόδια ή με αυτοκίνητο από το κέντρο της Χώρας και με κατεύθυνση προς τον Ορνό, μέσω ασφαλτοστρωμένου δρόμου, επί του οποίου υπάρχει ασφαλής χώρος για στάθμευση οχημάτων.

 

Κόρφος

+++Η παραλία είναι παράδεισος για τους λάτρεις του windsurf διότι υπάρχει μεγάλη ένταση αέρα με σταθερή κατεύθυνση και ταυτόχρονα ο ρηχός βυθός της ευνοεί την δημιουργία κυμάτων, για ατελείωτα άλματα, waveriding και παιχνίδι.

+++Παράλληλα, η ράμπα καθέλκυσης - ανέλκυσης σκαφών που υπάρχει στη δυτική άκρη της παραλίας είναι το σημείο αναφοράς για μια γρήγορη βόλτα στις Δήλες και στις γύρω παραλίες.

+++Η παραλία αυτή βρίσκεται λίγο πριν τον οικισμό του Ορνού και σε απόσταση 2,5χλμ από τη Χώρα.

Νότια

Στις παραλίες που βρίσκονται νότια, φτάνει κανείς με αυτοκίνητο αλλά και με το καραβάκι από Πλατύ Γιαλό.

Άγιος Ιωάννης - Κάπαρη

+++Η παραλία που προνομιακά βλέπει απέναντι τη Δήλο, το ακρωτήρι της Αλεόμαντρας και το κανάλι μεταξύ Μυκόνου και Δήλου. Είναι επίσης η παραλία με το γνωστό πανηγύρι του Άη Γιάννη, κατά τις τελευταίες ημέρες του Σεπτεμβρίου. Αμμουδιά με καλές ταβέρνες για φαγητό, πολλές παραθεριστικές κατοικίες και πολυτελείς βίλλες, αλλά και με μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες στην ευρύτερη περιοχή. Η παραλία συνιστάται για αυτούς που αναζητούν ηρεμία και χαλάρωση στο μπάνιο τους, καθώς δεν υπάρχουν θαλάσσια σπορ και οχλαγωγία, αλλά μπορεί κανείς να βρει ομπρέλες και ξαπλώστρες που προσφέρουν τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια που βρίσκονται επί της παραλίας.

+++Μπορεί να προσεγγίσει κανείς την παραλία, κατευθυνόμενος προς Ορνό, ακολουθώντας το δυτικό δρόμο της κεντρικής διασταύρωσης. Αυτό που χαρακτηριζει την διαδρομή λίγο πριν την παραλία, είναι η θέα προς την Δήλο, καθώς η παραλία βρίσκεται ακριβώς στο νοτιοδυτικό άκρο του νησιού.

+++Μετά από το εκκλησάκι του Άη Γιάννη, ένας στενός χωματόδρομος που συνεχίζει στα δεξιά, οδηγεί στη μικρή παραλία της Κάπαρης.

+++Η Κάπαρη αποτελεί το «μυστικό» των ενημερωμένων και αγαπημένη επιλογή των «μόνιμων» και των αποστασιοποιημένων κοσμικών. Διαθέτει ψιλή άμμο και την καλύτερη θέα στη Δήλο, με ιδιαίτερη στιγμή της ημέρας, την ώρα που δύει ο ήλιος. Φτάνετε εύκολα με το αυτοκίνητο μέχρι κάποιο σημείο, αλλά στη συνέχεια απαιτείται περπάτημα σε πολύ κατηφορικό, απότομο μονοπάτι.

+++Οι δύο αυτές παραλίες απέχουν 3,4 km από την πόλη της Μυκόνου(Χώρα)  και υπάρχει τακτική λεωφορειακή σύνδεση με αυτή. Στο τέλος του δρόμου προς την παραλία του Άγιου Ιωάννη βρίσκεται μια μικρή πλατεία με περιορισμένες σχετικά θέσεις πάρκινγκ.

 

 

Ορνός

+++Απάνεμη παραλία στα νότια του Κόρφου, με τακτική συγκοινωνία, σημαντικό αριθμό ξενοδοχείων, εστιατορίων και καφέ/μπαρ που προσφέρουν υπηρεσίες από τις πρωινές ώρες μέχρι αργά το βράδυ. Ανάμεσα σε αυτές και σχολή κατάδυσης για τους λάτρεις του βυθού. Μικρό ψαρολίμανο και ιδανικό αγκυροβόλιο για σκάφη αναψυχής, είναι η πρώτη από τις νότιες παραλίες.

+++Ο Ορνός είναι μια από τις πιο πολυσύχναστες και "οικογενειακές" παραλίες του νησιού που βρίσκονται στο νοτιοδυτικό τμήμα του. Η γενικότερη περιοχή έχει αναπτυχθεί σε έναν σχεδόν αυτόνομο τουριστικό οικισμό, με την παραλία να βρίσκεται στο βάθος του μεγάλου και ασφαλούς ομώνυμου όρμου, με νότιο προσανατολισμό.

+++Εκτός από ψαράδικα και σκάφη, λάντζες ξεκινούν από την παραλία αυτή, για τις άλλες γνωστές νότιες παραλίες της Μυκόνου.

+++Η πρόσβαση στον Ορνό μπορεί να γίνει είτε από τον νέο περιφερειακό είτε από τον επαρχιακό δρόμο Χώρας - Αγ.Ιωάννη. Οι δρόμοι είναι ασφαλτοστρωμένοι και σε αρίστη κατάσταση. Υπάρχει περιορισμένος σχετικά χώρος για στάθμευση οχημάτων, και μπορεί να εντοπιστεί είτε επί του κεντρικού δρόμου και της πλατείας που υπάρχει μπροστά στη παραλία, είτε σε ιδιωτικούς χώρους με ελεύθερη πρόσβαση.

 

Ψαρού

+++Όμορφη, κοσμική και οργανωμένη παραλία με θαλάσσια σπορ, συμπεριλαμβανομένης σχολής οδήγησης. Από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, με σιμιγδαλένια άμμο και σμαραγδένια νερά, που γνώρισε μεγάλες δόξες τη δεκαετία του '80 και πέρασε δυναμικά στο σύγχρονο προσκήνιο, μαζεύοντας κυριολεκτικά όλους τους επώνυμους και ανώνυμους θαυμαστές.

+++Προσφέρει όλες τις παροχές, ξαπλώστρες, ντουζ, φαγητό, ποτό στην παραλία, στα beach bars και στα ξενοδοχεία με εξαιρετική θέα της θάλασσας και των πολυτελών σκαφών που επισκέπτονται καθημερινά την Ψαρού.

+++Απέχει από τη Χώρα 4χλμ. και μπορεί να την επισκεφθεί κανείς με λεωφορείο, αυτοκίνητο ή καραβάκι από τον Ορνό και τον Πλατύ Γιαλό.

Πλατύς Γιαλός

+++Σχετικά μεγάλη, ιδιαίτερα τουριστική παραλία με αμμουδιά, στο νότιο μέρος του νησιού. Αποτελεί μία από τις πιο πολυσύχναστες παραλίες της Μυκόνου.

+++Είναι περιτριγυρισμένη από ξενοδοχεία και καλά οργανωμένη, απευθύνεται στους επισκέπτες όλων των ηλικιών και ορέξεων. Αποτελεί όμως αναμφισβήτητα ιδανικό προορισμό για οικογένειες με παιδιά.

+++Επιπλέον, διαθέτει όμορφη αμμουδιά, ξενοδοχεία υψηλών προδιαγραφών, εστιατόρια και πολύ τακτική συγκοινωνία, με τα περισσότερα δρομολόγια των ΚΤΕΛ να οδηγούν εκεί.

+++Αποτελεί αφετηρία της θαλάσσιας σύνδεσης, με λάντζες, για τις νότιες παραλίες: Παράγκα, «Paradise» ή Καλαμοπόδι, «Super Paradise» ή Πλιντρί, Αγράρι και Ελιά.

+++Η απόσταση από τη χώρα υπολογίζεται στα 4 χιλιόμετρα.

Παράγκα

+++Σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από τη Χώρα συναντάται αυτή η όμορφη μικρή παραλία με θέα στο ακρωτήρι Δράπανος. Στα νώτα της, η παραλία της Αγίας Άννας και το ένα από τα δύο οργανωμένα camping του νησιού.

+++Παρέχει ένα υπέροχο τοπίο, νερό, ηλεκτρικό ρεύμα, εστιατόριο, mini market, δωρεάν μεταφορά από το λιμάνι και συχνή τοπική συγκοινωνία. Όλα τα παραπάνω μαζί με τα φημισμένα beach bars και τις ταβέρνες της, καθιστούν την Παράγκα μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική λύση διακοπών.

'Paradise' (Καλαμοπόδι)

+++Όμορφη και πολυσύχναστη παραλία, διάσημη από την εποχή των "hippies".  Έχει μεγάλη αμμουδιά με χοντρή άμμο, και βρίσκεται και αυτή στο νότιο μέρος του νησιού.

+++Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στα διάσημα δρώμενα που λαμβάνουν χώρα από το μεσημέρι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες στα μαγαζιά διασκέδασης της παραλίας, τα οποία την έχουν μετατρέψει σε παγκόσμιο πόλο έλξης.

+++Η απόσταση από τη Χώρα είναι 5,5 χιλιόμετρα και υπάρχει συγκοινωνία με λεωφορείο και καΐκι από τον Πλατύ Γιαλό. Επίσης, διατίθενται ενοικιαζόμενα δωμάτια.

'Super Paradise' (Πλιντρί)

+++Στο ίδιο κλίμα με το Paradise, απέκτησε φήμη από τα ξέφρενα parties και events που διοργανώνονται, πάνω στην άμμο, και την έκαναν από τους συχνότερους προορισμούς για το νεανικό κοινό.

+++Πολύς κόσμος, έντονοι ρυθμοί και η εκκεντρικότητα στο μεγαλείο της. Μην παραλείψετε να την επισκεφτείτε, αν θέλετε να ζήσετε μια μοναδική εμπειρία με διασκέδαση χωρίς όρια στα στέκια της.

+++Η μετάβαση στο «Super Paradise» γίνεται με ιδιόκτητο μεταφορικό μέσο, οργανωμένο ιδιωτικό λεωφορείο (απόσταση 7 χιλιόμετρα από Χώρα) ή με καΐκι από τον Πλατύ Γιαλό.

 

Αγράρι

+++Μία ακόμα όμορφη παραλία του νησιού, πιο απομονωμένη, για όσους δεν αγαπούν την πολυκοσμία. Τα καταγάλανα, κρυστάλλινα νερά θα σας αποζημιώσουν για τη δύσκολη διαδρομή, όπως και η μεγάλη, αμμουδερή παραλία που χωρίζεται σε δύο διακριτά τμήματα και διαθέτει ομπρέλες και ξαπλώστρες αλλά και άπλετη κοινόχρηστη επιφάνεια. Στην παραλία υπάρχει επιπλέον η δυνατότητα για water sports και snacks από την παραθαλάσσια ταβέρνα, πάνω στην άμμο. Ανεπίσημες φήμες του νησιού θέλουν το αριστερό τμήμα της παραλίας να υπερέχει!

66agrari

Νοτιανατολικά

Για να προσεγγίσεις τις Νοτιοανατολικές παραλίες, η πρόσβαση είναι εύκολη. Ο δρόμος περνά από τα Άνω Μερά:

Ελιά

+++Μια επίσης όμορφη και δημοφιλής παραλία του νησιού. Προτελευταία "στάση" της θαλάσσιας συγκοινωνίας με λάντζες, που ξεκινούν από τον Πλατύ Γιαλό. Από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, με ψιλή άμμο, εύκολη πρόσβαση και καλό κόσμο.

shutterstock_101847139

Καλό Λιβάδι

+++Όμορφη, μεγάλη και ιδιαίτερα δημοφιλής παραλία του νότιου τμήματος. Βρίσκεται μεταξύ της Ελιάς και του Καλαφάτη και είναι μια από τις μεγαλύτερες παραλίες του νησιού σε μήκος και σε πλάτος. Η μουσική από τα γύρω μαγαζιά, τα οποία διαθέτουν οργανωμένες υπηρεσίες εντός των χώρων τους αλλά και στην παραλία, πλαισιώνει όμορφα την ατμόσφαιρα. Όλα αυτά μέχρι το βράδυ όπου η γύρω περιοχή ξεκουράζεται μέχρι την επόμενη ημέρα.

+++Στην παραλία μπορεί να προσεγγίσει κανείς είτε από το δρόμο προς Καλαφάτη είτε από το δρόμο πλησίον του δημοτικού γηπέδου. Και οι δύο δρόμοι είναι ασφαλτοστρωμένοι και οδηγούν με άρτιο τρόπο στην περιοχή της παραλίας. Επιπλέον αποτελεί "στάση" της θαλάσσιας συγκοινωνίας με λάντζες, που ξεκινούν από τον Πλατύ Γιαλό.

shutterstock_201759047

Καλαφάτης - Αγία Άννα

+++Στον Καλαφάτη ανεμίζει η χαρακτηριστική «ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ», θα έλεγε κανείς επί μονίμου βάσεως. To Windsurfing είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο εδώ, καθώς διοργανώνονται συχνά και οι πανευρωπαϊκοί αγώνες Freestyle Windsurf. Διασκέδαση, χαλάρωση, όλα τα θαλάσσια σπορ, καλό φαγητό συνθέτουν μία παραλία παραλία που συνδυάζει τα πάντα. Μοναδικό στοιχείο της παραλίας είναι ότι υπάρχουν αρκετά δέντρα, τα χαρακτηριστικά αρμυρίκια, τα οποία προσφέρουν φυσική δροσιά.ss_kalafatis_364026917

+++Η Αγία Άννα είναι μικρή παραλία, στα δεξιά του Καλαφάτη, με ψιλή άμμο στην αρχή των ορίων της. Θα βρείτε ξαπλώστρες και ομπρέλες καθώς και γήπεδο beach volley. Την προτιμούν ιδιαίτερα εκείνοι που γνωρίζουν καλά το νησί και αναζητούν γαλήνη και ησυχία.

+++Στην Αγία Άννα λειτουργεί και «Diving Center», όπου μπορεί κανείς να παρακολουθήσει μαθήματα καταδύσεων ή να συμμετάσχει σε υποβρύχιες εξερευνητικές εκδρομές για αρχάριους και για προχωρημένους. Δίπλα στο Diving Center υπάρχει μαγαζί για πρωινό και καφέ, το οποίο οργανώνει κατά καιρούς συναντήσεις για φαγητό.

 

 

Λια

+++Η τελευταία από τις νότιες παραλίες, που μπορεί να προσεγγίσει κανείς με αυτοκίνητο. Ένας μακρύς ασφαλτοστρωμένος, στο μεγαλύτερο κομμάτι, δρόμος οδηγεί στην παραλία της Λιάς. Ακόμα μία ήρεμη και γαλήνια παραλία προσφέρει υπηρεσίες με ξαπλώστρες και ομπρέλες σε όλο το μεγάλο πλάτος της. Φιλοξενεί κάθε χρόνο εστιατόριο, το οποίο προσφέρει φαγητό σε ωραίο περιβάλλον κατά τη διάρκεια του πανέμορφου δειλινού που λούζει τη φυσική ομορφιά της συγκεκριμένης παραλίας, η οποία απέχει 11,5 χιλιόμετρα από τη Χώρα.

Lia-Mykonos

Βόρεια

Για τους λάτρεις της περιπέτειας, του ανέμου, των κυμάτων. Αυτές οι παραλίες είναι για εσάς!

Μερχιά

+++Πρόκειται για μία από τις πιο απομακρυσμένες παραλίες του νησιού. Ιδανική για τους λάτρεις της απομόνωσης και της εξερεύνησης διαθέτει χοντρή άμμο και πλούσιο βυθό με μεγάλο βάθος. Προτείνεται η επίσκεψη κατά τις ημέρες με αδύναμο βόρειο άνεμο όπως και για τις περισσότερες βόρειες παραλίες, οι οποίες είναι εκτεθειμένες στον ισχυρό άνεμο της Μυκόνου. Ο δρόμος είναι δύσβατος στο μεγαλύτερο τμήμα του γι αυτό και αποφεύγεται από την πλειονότητα των επισκεπτών. Απέχει από τη Χώρα της Μυκόνου 14 χιλιόμετρα και η προσέγγιση επιτυγχάνεται αποκλειστικά με ιδιόκτητο μεταφορικό μέσο.

Φωκός - Μερσίνη

+++Φωκός... απόλυτη ηρεμία και απίστευτη άμμος! Μια όμορφη παραλία αμέσως μετά το δεύτερο φράγμα της Μυκόνου με τοπίο τελείως διαφορετικό από το συνηθισμένο κυκλαδικό. Η παραλία με μήκος 170μ που πραγματικά θα σας αναζωογονήσει.

+++Η προσέγγιση γίνεται παρεκκλίνοντας από τον επαρχιακό δρόμο Χώρας – Μυκόνου , στο ύψος της Άνω Μεράς, με κατεύθυνση προς Μαού σε έναν δρόμο ο οποίος μετά το φράγμα του Φωκού είναι χωματόδρομος και απαιτεί προσοχή χωρίς να είναι ιδιαίτερα δύσβατος.

+++Στο μπροστινό μέρος της παραλίας του Φωκού υπάρχει εστιατόριο με ιδιωτικό χώρο στάθμευσης που εξυπηρετεί τους λουόμενους.

+++Ο  Φωκός συμπληρώνεται με  την παραλία της Μερσίνης, για πραγματικά ήρεμες διακοπές κι αξέχαστα μπάνια. Η παραλία χωρίζεται σε δύο μικρότερες από έναν όγκο χαμηλών βράχων που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα, που μπορεί κανείς ακόμα και ξυπόλητος να παρακάμψει. Για τους πιο περιπετειώδεις υπάρχει στο τέλος της παραλίας μία διαδρομή, η οποία επιφυλάσσει μία μικρή έκπληξη.

+++Μπροστά από την παραλία υπάρχει περιορισμένος χώρος στάθμευσης.

+++Η απόσταση από τη Χώρα προς τις 2 παραλίες είναι 12 χιλιόμετρα.

Φτελιά

+++Βορεινή παραλία στον όρμο του Πανόρμου με καταπληκτικά νερά και άμμο. Η πλέον ιδανική παραλία για Windsurf και Kitesurf.  Από τη δυτική πλευρά της παραλίας το όλο τοπίο δείχνει σαν λιμνοθάλασσα ειδικά όταν δεν υπάρχει αέρας.

+++Η Φτελιά χωρίζεται σε δύο τμήματα από σχήμα βράχων που καταλήγουν μέχρι τη θάλασσα ανάμεσα στους οποίους έχουν εντοπιστεί προϊστορικές εγκαταστάσεις του Νεολιθικού οικισμού. Τα ευρήματα του χρονολογούνται στο 4.500 π.Χ. και στην ίδια θέση είναι πιθανό να υπήρχε από την αρχαϊκή περίοδο ο τάφος του Αίαντα του Λοκρού, ήρωα του Τρωϊκού πολέμου και πρόσωπο λατρείας στη Μύκονο.

+++Η παραλία μπορεί να εντοπισθεί εύκολα πλησίον του επαρχιακού δρόμου προς Άνω Μερά με τη βοήθεια των πινακίδων οδικής κυκλοφορίας ή ψηφιακών χαρτών.

+++Κατά μήκος της παραλίας και επί του χωμάτινου δρόμου που οδηγεί σε αυτή υπάρχει άνετος χώρος για στάθμευση οχημάτων. Συνήθως το τοπίο πλαισιώνεται από τροχόσπιτα, λάτρεις του Windsurf που έρχονται για να απολαύσουν τα καταπληκτικά κύματα και το "καθαρό" αέρα που "βγάζει" η Φτελιά. Τέλος, στην παραλία μπορεί κανείς να δοκιμάσει το φαγητό που προσφέρεται από εστιατόριο και ταβέρνα στις δύο άκρες της.

+++
Ftelia

Πάνορμος - Άγιος Σώστης

+++Ο Πάνορμος αποτελεί την πρώτη από τις παραλίες του δυτικού τμήματος του όρμου του Πανόρμου. Παλαιότερα την επισκέπτονταν κυρίως ντόπιοι και άνθρωποι που την ήξεραν καλά, αλλά με το πέρασμα των ετών έχει αποκτήσει φήμη στο ευρύ κοινό.

Agios-Sostis-Mykono

+++Ο Άγιος Σώστης είναι μεγάλη, αμμώδης παραλία -μια από τις ομορφότερες της Μυκόνου- στο βόρειο μέρος του νησιού. Αποτελεί τη μοναδική φημισμένη παραλία χωρίς ομπρέλες, ξαπλώστρες και υπηρεσίες επί του αιγιαλού και διατηρεί ένα κλίμα ελευθερίας και ξεγνοιασιάς. Παλαιότερα ήταν γνωστός προορισμός γυμνιστών και εστία ελεύθερης έκφρασης.

+++Οι μοναδικές αυτές  παραλίες, ιδανικές για μπάνιο, που βρίσκονται στο βόρειο τμήμα του νησιού, ξεδιπλώνονται με ιδιαίτερη γοητεία μέσα στον όρμο του Πανόρμου. Το χαρακτηριστικό αυτό δίνει όλες τις προϋποθέσεις για να απολαύσει κανείς στο έπακρο, ανεξαρτήτου καιρικών συνθηκών τη θαυμάσια θάλασσα και τα τοπία.

+++Απέχουν 4,5 χλμ. από τη Χώρα της Μυκόνου και το οδικό δίκτυο είναι σε αρίστη κατάσταση.

 

 

Panormos-Mykonos