Σινέ Μαντώ

Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Προβολής & Ανάπτυξης Μυκόνου
Διεύθυνση: Ματογιάννι, 84 600, Μύκονος
Τηλ: 22890 27190, -27791
e-mail: deppam@otenet.gr


«Δημοτικός θερινός κιν/φος ‘Σινέ Μαντώ’»

10069_cine_manto[1]Ο Δημοτικός Κινηματογράφος ‘Σινέ Μαντώ’ δημιουργήθηκε το 1995, από το Δήμο Μυκόνου, μέσα στον Δημοτικό Κήπο του Μελετόπουλου, μοναδικό πνεύμονα πρασίνου στην πόλη μας (Δωρεά Ιω. Μελετόπουλου στο Δήμο Μυκόνου το 1957).

Σκοπός του ήταν να εμπλουτιστεί η χρήση του κήπου με μια πολιτιστική δραστηριότητα χωρίς να αλλάξει ή να αλλοιωθεί ο χαρακτήρας του, ως χώρου αναψυχής.

Ο κήπος διαμορφώθηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι δυνατή η λειτουργία του θερινού κινηματογράφου αλλάζοντας στο ελάχιστο δυνατό την μορφολογία του κήπου.
Ένας εσωτερικός διάδρομος συνδέει τον χώρο του κιν/φου με το πίσω μέρος του κήπου όπου υπάρχει μια παλαιά εκκλησία και ένας περιστεριώνας που έχει μετατραπεί σε κυλικείο και λειτουργεί από το πρωί ως το βράδυ. Ο κινηματογράφος λειτουργεί από 1η Ιουνίου έως αρχές Οκτωβρίου και προβάλλει μια μεγάλη ποικιλία ταινιών, όπως ταινίες πρώτης προβολής, ταινίες που απέσπασαν βραβεία Όσκαρ, άλλες μεγάλες εμπορικές επιτυχίες, διάφορα αφιερώματα στη σύγχρονη ελληνική παραγωγή και πολλές παιδικές ταινίες.


Το πρόγραμμα του σινεμά διατίθεται στο ταμείο του Σινέ Μαντώ και στα γραφεία της Κ.Δ.Ε.Π.Π.Α.Μ. με την έναρξη της λειτουργίας του.