Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Mυκόνου (Δ.Ε.Υ.Α.Μ.)

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση: Πλατεία Αγίας Μονής, Χώρα Μυκόνου, 84600
Τηλ.: 22890 24910, 22890 23494
Fax: 22890 26959
Email: deyamyk@gmail.com

 

Το νερό στο Δήμο Μυκόνου

Μέλη Δ.Σ.

Όνομα Ιδιότητα
Φραντζέσκος Βιγλιάρης Πρόεδρος
Ειρήνη Πάουλα Αντιπρόεδρος
Νικόλαος Γκέλος Τακτικό Μέλος
Γεώργιος Μπουγιούρης Τακτικό Μέλος
Ειρήνη Γρυπάρη του Δαμιανού (συζ.) Τακτικό Μέλος
Ιωάννης Καραγιαννάκης Τακτικό Μέλος
Ελένη Κοντιζά Τακτικό Μέλος
Χρήστος Τσεγγελίδης Τακτικό Μέλος
Μαρία Κουσαθανά του Πέτρου Τακτικό Μέλος
Μανούσος Συριανός Τακτικό Μέλος
Μαρία Κουσαθανά του Αρτεμίου Τακτικό Μέλος
Αλέξανδρος Κουκάς Αναπληρωματικό Μέλος
Μιλτιάδης Ατζαμόγλου Αναπληρωματικό Μέλος
Μιχαήλ Ζουγανέλης Αναπληρωματικό Μέλος
Ιάκωβος Δακτυλίδης Αναπληρωματικό Μέλος
Ελένη Καλπουρτζή Αναπληρωματικό Μέλος
Δημήτριος Κοντιζάς Αναπληρωματικό Μέλος
Μαρουσούλα Χανιώτη Αναπληρωματικό Μέλος
Ειρήνη Γρυπάρη του Κυριάκου Αναπληρωματικό Μέλος
Μάρκος Σαντοριναίος Αναπληρωματικό Μέλος
Νικόλαος Βάσιλας Αναπληρωματικό Μέλος
Μαρία Κουσαθανά του Αθανασίου Αναπληρωματικό Μέλος

 

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες και έγγραφα σχετικά με αιτήσεις, συνδέσεις, βλάβες, βεβαιώσεις, άδειες κ.λπ., για όλες τις υπηρεσίες της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Μυκόνου.

Αίτηση Ύδρευσης

Αίτηση Αποχέτευσης

Σύμβαση Παροχής Νερού

Δικαιολογητικά για Ύδρευση - Αποχέτευση

 

Αίτηση Αλλαγής Ονόματος Ιδιοκτήτη

Αίτηση Αλλαγής Ονόματος Ενοίκου

Υπεύθυνη Δήλωση Συνιδιοκτησίας

Δικαιολογητικά για Αλλαγή Ονόματος Ιδιοκτήτη - Ενοίκου

 

Απόφαση 17/2020 ΔΣ ΔΕΥΑΜ σχετικά με την τιμολόγηση υπηρεσιών της Δ.Ε.Υ.Α. Μυκόνου

 

Για μεγαλύτερη οικονομία στο νερό...

426_water_mykonos[1]Φίλοι καταναλωτές,

+++Κοινή πεποίθηση όλων μας είναι ότι το νερό είναι ένα πολυτιμότατο αγαθό που, μέρα με τη μέρα, γίνεται παγκοσμίως ολοένα και πιο απειλητική η ανεπάρκειά του.

+++Όσον αφορά το νησί της Μυκόνου, μια τέτοια έλλειψη άρχισε να γίνεται ιδιαίτερα αισθητή κατά τις καλοκαιρινές περιόδους των τελευταίων ετών, εξαιτίας μιας χειμερινής περιόδου με ολοένα και λιγότερες -σε σχέση με άλλες χρονιές- βροχοπτώσεις, αλλά και λόγω υψηλών θερμοκρασιών από το τέλος της άνοιξης μέχρι και τον Οκτώβριο: Γεγονότα που συντείνουν τόσο στη μείωση της προσφερόμενης, όσο και στην αύξηση της ζητούμενης ποσότητας νερού.

+++Φροντίζοντας λοιπόν για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη οικονομία στην κατανάλωσή του, έτσι ώστε να μην υπάρξει σοβαρό πρόβλημα στην ομαλή υδροδότηση του νησιού μας, σας παρακαλούμε να συμβάλλετε κι εσείς όσο το δυνατόν περισσότερο, στην εξοικονόμηση της όποιας ποσότητας νερού, προσέχοντας ιδιαίτερα τα δέκα παρακάτω προτεινόμενα σημεία, τα οποία δεν συνεπάγονται στέρηση νερού, αλλά αντίθετα βοηθούν ώστε να μην το στερηθούμε:

 1. Να επισκευάζετε αμέσως όλες τις διαρροές που διαπιστώνετε στις υδραυλικές σας εγκαταστάσεις και ιδιαίτερα τις διαρροές στα καζανάκια, γιατί προκαλούν τεράστια σπατάλη νερού. Καζανάκι που τρέχει, βρύση που στάζει, χαλασμένο φλοτέρ στο ντεπόζιτο μπορούν να ανεβάσουν την κατανάλωση-σπατάλη του νερού και μοιραία και τον λογαριασμό σας.
 2. Να πλένετε το ή τα αυτοκίνητά σας σε αραιά χρονικά διαστήματα, χωρίς λάστιχο και με την χρήση κουβά και σφουγγαριού.
 3. Να πλένετε τις αυλές και τα σπίτια με σφουγγαρίστρες και όχι με λάστιχο.
 4. Να ποτίζετε τα φυτά και τα λουλούδια του μπαλκονιού σας με ποτιστήρι, νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα, τότε δηλαδή που η εξάτμιση είναι περιορισμένη και συνεπώς χρειάζεται λιγότερη ποσότητα νερού.
 5. Μην ανοίγετε τις βρύσες του νιπτήρα και της κουζίνας μέχρι το τέρμα, εφόσον μπορείτε να εξυπηρετηθείτε και με λιγότερο νερό.
 6. Μην σπαταλάτε νερό για το κατάβρεγμα αυλών, βεραντών, μπαλκονιών και πεζοδρομίων, με σκοπό την δημιουργία πιο δροσερής ατμόσφαιρας.
 7. Χρησιμοποιείτε τα πλυντήρια ρούχων και πιάτων μόνο όταν γεμίσουν, ρυθμίζοντάς τα στο οικονομικό πρόγραμμα και αποφεύγετε τις συχνές χρήσεις για λίγα ρούχα ή πιάτα.
 8. Μην αφήνετε ανοικτές τις βρύσες όταν βουρτσίζετε τα δόντια σας ή όταν ξυρίζεστε ή όταν σαπουνίζετε τα πιάτα.

 

Τιμολογιακή πολιτική

+++Τηρώντας όσα ορίζονται από τον ιδρυτικό τους Νόμο 1069/80, τόσο η Δ.Ε.Υ.Α.M. όσο και οι διάφορες Δ.Ε.Υ.Α. της υπόλοιπης Ελλάδας, διαμορφώνουν και επιβάλουν την τιμολογιακή τους πολιτική. Πιο συγκεκριμένα, μετά από την σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Υ.Α.Μ., τα βασικά της τιμολόγια για το νερό έχουν ως εξής:

Ύδρευση

Πάγιο Τέλος Ύδρευσης: 5 ευρώ / τρίμηνο - Πάγιο Τέλος Αποχέτευσης: 5 ευρώ / τρίμηνο

ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ
ΚΥΒΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΝΕΡΟΥ (Μ3)
ΤΙΜΗ ΑΝΑ Μ3
ΣΕ ΕΥΡΩ
0-30 0,73
31-50 1,06
51-100 1,39
101-150 2,04
151-200 2,76
201-400 3,29
401 και πάνω 4,88

 

Οι παραπάνω τιμές επιβαρύνονται με ΦΠΑ 13% και 24%.

 

 • Συνιστούμε στους ιδιοκτήτες ακινήτων να φροντίζουν ώστε οι ενοικιαστές τους να εξοφλούν, πριν αποχωρήσουν από το ακίνητο, τυχόν οφειλόμενους λογαριασμούς του νερού. Τούτο γιατί σύμφωνα με τον Κανονισμό Ύδρευσης της Δ.Ε.Υ.Α.M., τα χρέη βαρύνουν το ακίνητο και υπεύθυνος για την πληρωμή τους είναι ο ιδιοκτήτης του ακινήτου.
 • Ενημερώστε την Δ.Ε.Υ.Α.M. σε περίπτωση που οποιοδήποτε από τα ενδεικτικά στοιχεία του λογαριασμού σας δεν είναι σωστό.
 • Αν είστε ένοικος δώστε στη Δ.Ε.Υ.Α.M. και τα δικά σας στοιχεία για να γραφούν στο λογαριασμό του νερού.
 • Φροντίζετε να πληρώνετε το λογαριασμό του νερού στην καθορισμένη ημερομηνία που αναγράφετε στο σχετικό έντυπο, έτσι ώστε να αποφεύγετε την διακοπή του νερού και τα τέλη επανασύνδεσης.
 • Όταν φεύγετε για διακοπές ή λείψετε για οποιοδήποτε λόγο για αρκετό χρονικό διάστημα από το σπίτι σας, μην ξεχνάτε να κλείνετε την παροχή του νερού. Μια διαρροή μπορεί να προκαλέσει ζημιές στο ακίνητό σας και «φούσκωμα» του λογαριασμού.
 • Όταν έρθει «φουσκωμένος» λογαριασμός νερού, διαπιστώστε αν έχετε διαρροή στο εσωτερικό υδραυλικό σας δίκτυο. Αυτό μπορείτε να το ελέγξετε κλείνοντας όλες τις βρύσες του σπιτιού (και το ντεπόζιτο) και παρατηρώντας στο υδρόμετρο τον κόκκινο δείκτη (χωρίς αριθμούς) ή το τελευταίο ψηφίο του αριθμού που μετράει την κατανάλωση. Αν κάποιο απ’ αυτά κινείται τότε υπάρχει διαρροή στην υδραυλική εγκατάστασή σας.
 • Μόλις διαπιστώσετε διαρροή ή βλάβη στην εγκατάστασή σας, καλέστε τον υδραυλικό σας για να την αποκαταστήσει. Η οποιαδήποτε καθυστέρηση είναι σε βάρος σας.
 • Φροντίζετε ο υδρομετρητής σας να είναι πάντοτε σε καλή κατάσταση και να μην είναι σκεπασμένος με χώματα, οικοδομικά υλικά ή σκουπίδια, ώστε ο υπάλληλος της Δ.Ε.Υ.Α.M. να μπορεί να παίρνει ενδείξεις. Αν είναι σε φρεάτιο, με σπασμένο τζάμι και γενικά σε κακή κατάσταση, ζητήστε από το αρμόδιο συνεργείο Ύδρευσης της υπηρεσίας μας να σας το επισκευάσει ή να το μετατοπίσει, για το δικό σας συμφέρον.
 • Σε περίπτωση που αντιληφθείτε διαρροή νερού σε κάποιο από τους δημοτικούς αγωγούς ύδρευσης, παρακαλούμε να ειδοποιήσετε αμέσως την υπηρεσία Ύδρευσης της Δ.Ε.Υ.Α.M. στο τηλέφωνο 22890 24910.