Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Mυκόνου (Δ.Ε.Υ.Α.Μ.)

Πλατεία Αγίας Μονής, Χώρα Μυκόνου 84600
Τηλ.: 22890 24910, 22890 23494
Fax: 22890 26959
Email: deyamyk@gmail.com
Βλάβες: 6945805091

 

Το νερό στο Δήμο Μυκόνου

Μέλη Δ.Σ.

Όνομα Ιδιότητα
Μιχαήλ Ζουγανέλης Πρόεδρος
Μιλτιάδης Ατζαμόγλου Τακτικό Μέλος
Νικόλαος Γκέλος Τακτικό Μέλος
Λάμπρος Παναγιωτακόπουλος Τακτικό Μέλος
Ειρήνη Γρυπάρη Τακτικό Μέλος
Θεοχάρης Κουσαθανάς Αντιπρόεδρος
Κωνσταντινιά Σαμψούνη Τακτικό Μέλος
Χρήστος Τσεγγελίδης Τακτικό Μέλος
Δήμητρα Κιούκα Τακτικό Μέλος
Σταυρούλα Παπουτσά Αναπληρωματικό Μέλος
Μαρουσώ Λαγαμτζή Αναπληρωματικό Μέλος
Γεώργιος Συριανός Αναπληρωματικό Μέλος
Ειρήνη Γρυπάρη Αναπληρωματικό Μέλος
Παναγιώτης Ζουγανέλης Αναπληρωματικό Μέλος
Αλέξιος Τζάκος Αναπληρωματικό Μέλος
Πέτρος Ξυδάκης Αναπληρωματικό Μέλος
Ιωάννης Γυφτοκώστας Αναπληρωματικό Μέλος
   

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά για αιτήσεις, συνδέσεις, βλάβες, βεβαιώσεις, άδειες κ.λπ., για όλες τις υπηρεσίες της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Μυκόνου.

Για μεγαλύτερη οικονομία στο νερό...

426_water_mykonos[1]Φίλοι καταναλωτές,

+++Κοινή πεποίθηση όλων μας είναι ότι το νερό είναι ένα πολυτιμότατο αγαθό που, μέρα με τη μέρα, γίνεται παγκοσμίως ολοένα και πιο απειλητική η ανεπάρκειά του.

+++Όσον αφορά το νησί της Μυκόνου, μια τέτοια έλλειψη άρχισε να γίνεται ιδιαίτερα αισθητή κατά τις καλοκαιρινές περιόδους των τελευταίων ετών, εξαιτίας μιας χειμερινής περιόδου με ολοένα και λιγότερες -σε σχέση με άλλες χρονιές- βροχοπτώσεις, αλλά και λόγω υψηλών θερμοκρασιών από το τέλος της άνοιξης μέχρι και τον Οκτώβριο: Γεγονότα που συντείνουν τόσο στη μείωση της προσφερόμενης, όσο και στην αύξηση της ζητούμενης ποσότητας νερού.

+++Φροντίζοντας λοιπόν για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη οικονομία στην κατανάλωσή του, έτσι ώστε να μην υπάρξει σοβαρό πρόβλημα στην ομαλή υδροδότηση του νησιού μας, σας παρακαλούμε να συμβάλλετε κι εσείς όσο το δυνατόν περισσότερο, στην εξοικονόμηση της όποιας ποσότητας νερού, προσέχοντας ιδιαίτερα τα δέκα παρακάτω προτεινόμενα σημεία, τα οποία δεν συνεπάγονται στέρηση νερού, αλλά αντίθετα βοηθούν ώστε να μην το στερηθούμε:

 1. Να επισκευάζετε αμέσως όλες τις διαρροές που διαπιστώνετε στις υδραυλικές σας εγκαταστάσεις και ιδιαίτερα τις διαρροές στα καζανάκια, γιατί προκαλούν τεράστια σπατάλη νερού. Καζανάκι που τρέχει, βρύση που στάζει, χαλασμένο φλοτέρ στο ντεπόζιτο μπορούν να ανεβάσουν την κατανάλωση-σπατάλη του νερού και μοιραία και τον λογαριασμό σας.
 2. Να πλένετε το ή τα αυτοκίνητά σας σε αραιά χρονικά διαστήματα, χωρίς λάστιχο και με την χρήση κουβά και σφουγγαριού.
 3. Να πλένετε τις αυλές και τα σπίτια με σφουγγαρίστρες και όχι με λάστιχο.
 4. Να ποτίζετε τα φυτά και τα λουλούδια του μπαλκονιού σας με ποτιστήρι, νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα, τότε δηλαδή που η εξάτμιση είναι περιορισμένη και συνεπώς χρειάζεται λιγότερη ποσότητα νερού.
 5. Μην ανοίγετε τις βρύσες του νιπτήρα και της κουζίνας μέχρι το τέρμα, εφόσον μπορείτε να εξυπηρετηθείτε και με λιγότερο νερό.
 6. Μην σπαταλάτε νερό για το κατάβρεγμα αυλών, βεραντών, μπαλκονιών και πεζοδρομίων, με σκοπό την δημιουργία πιο δροσερής ατμόσφαιρας.
 7. Χρησιμοποιείτε τα πλυντήρια ρούχων και πιάτων μόνο όταν γεμίσουν, ρυθμίζοντάς τα στο οικονομικό πρόγραμμα και αποφεύγετε τις συχνές χρήσεις για λίγα ρούχα ή πιάτα.
 8. Μην αφήνετε ανοικτές τις βρύσες όταν βουρτσίζετε τα δόντια σας ή όταν ξυρίζεστε ή όταν σαπουνίζετε τα πιάτα.

 

Παροχέτευση ακινήτου

+++Για μια νέα σύνδεση με τα δίκτυα Αποχέτευσης ο δημότης-ιδιοκτήτης πρέπει να προσκομίσει στα γραφεία της Δ.Ε.Υ.Α.Μ. τα παρακάτω δικαιολογητικά:

 • Στα γραφεία συνδέσεων με δίκτυα της Δ.Ε.Υ.Α.Μ. χορηγείται αντίγραφο Αίτησης Αποχέτευσης, το οποίο συμπληρώνει ο ενδιαφερόμενος ιδιοκτήτης.
 • Θεωρημένο αντίγραφο της οικοδομικής άδειας από την Πολεοδομική Υπηρεσία, αναφορικά με την υδροδότηση του ακινήτου. Σε περίπτωση αυθαιρέτου και εφόσον τούτο έχει νομιμοποιηθεί, απαιτείται η βεβαίωση νομιμότητας του κτίσματος, η οποία εκδίδεται από την παραπάνω αρμόδια υπηρεσία.

+++Μετά την κατάθεση των παραπάνω δικαιολογητικών η υπηρεσία προβαίνει σε αυτοψία στο ακίνητο για έλεγχο και ορίζει την θέση και τον τρόπο συνδέσεως. Ακολουθεί η καταβολή του τέλους σύνδεσης αποχέτευσης του ακινήτου και τυχόν σχετικό τέλους διακλάδωσης ή συμπληρωματικών εργασιών. Η σύνδεση του ακινήτου πραγματοποιείται από το αρμόδιο συνεργείο της Δ.Ε.Υ.Α.Μ. σε 1-15 ημέρες περίπου μετά την ημερομηνία εξόφλησης.

 

Τιμολογιακή πολιτική

+++Τηρώντας όσα ορίζονται από τον ιδρυτικό τους Νόμο 1069/80, τόσο η Δ.Ε.Υ.Α.M. όσο και οι διάφορες Δ.Ε.Υ.Α. της υπόλοιπης Ελλάδας, διαμορφώνουν και επιβάλουν την τιμολογιακή τους πολιτική. Πιο συγκεκριμένα, μετά από την σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Υ.Α.Μ., τα βασικά της τιμολόγια για το νερό έχουν ως εξής:

Ύδρευση

Πάγιο Ύδρευσης: 2,93 Ευρώ / τρίμηνο

Κ Α Τ Α Ν Α Λ Ω Σ Η
ΚΥΒΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΝΕΡΟΥ (m3) Ευρώ/κ.μ.
0-30 0,73
31-50 1,06
51-100 1,39
101-150 1,63
151-200 2,12
201 και πάνω 2,44

Οι παραπάνω τιμές επιβαρύνονται με το Ειδικό Τέλος 80%,
Φ.Π.Α. κατανάλωσης 6%, Φ.Π.Α. παγίου 6% και Φ.Π.Α. ειδικού τέλους 13%.

Υδροδότηση ακινήτου

+++Για μια νέα σύνδεση με τα δίκτυα Ύδρευσης και Αποχέτευσης ο δημότης-ιδιοκτήτης πρέπει να προσκομίσει στα γραφεία της Δ.Ε.Υ.Α.Μ. τα παρακάτω δικαιολογητικά:

 • Στα γραφεία συνδέσεων με δίκτυα της Δ.Ε.Υ.Α.Μ. χορηγείται αντίγραφο Αίτησης Υδροδότησης και Σύμβαση Παροχής Νερού, το οποίο συμπληρώνει ο ενδιαφερόμενος ιδιοκτήτης.
 • Θεωρημένο αντίγραφο της οικοδομικής άδειας από την Πολεοδομική Υπηρεσία, αναφορικά με την υδροδότηση του ακινήτου. Σε περίπτωση αυθαιρέτου και εφόσον τούτο έχει νομιμοποιηθεί, απαιτείται η βεβαίωση νομιμότητας του κτίσματος, η οποία εκδίδεται από την παραπάνω αρμόδια υπηρεσία.
 • Αστυνομική ταυτότητα.
 • Εάν υπάρχει τοποθετημένος και άλλος υδρομετρητής στο ακίνητο, αντίγραφο λογαριασμού, που εκδίδεται για τον υδρομετρητή αυτό.

+++Μετά την κατάθεση των παραπάνω δικαιολογητικών η υπηρεσία προβαίνει σε αυτοψία στο ακίνητο και ορίζει την θέση και τον τρόπο τοποθέτησης του υδρομετρητή. Ακολουθεί η καταβολή του τέλους σύνδεσης για την ύδρευση του ακινήτου και τυχόν σχετικού τέλους διακλάδωσης ή συμπληρωματικών εργασιών. Η τοποθέτηση του υδρομετρητή από το αρμόδιο συνεργείο, σε 1-15 ημέρες περίπου μετά την σχετική αίτηση.

 • Συνιστούμε στους ιδιοκτήτες ακινήτων να φροντίζουν ώστε οι ενοικιαστές τους να εξοφλούν, πριν αποχωρήσουν από το ακίνητο, τυχόν οφειλόμενους λογαριασμούς του νερού. Τούτο γιατί σύμφωνα με τον Κανονισμό Ύδρευσης της Δ.Ε.Υ.Α.M., τα χρέη βαρύνουν το ακίνητο και υπεύθυνος για την πληρωμή τους είναι ο ιδιοκτήτης του ακινήτου.
 • Ενημερώστε την Δ.Ε.Υ.Α.M. σε περίπτωση που οποιοδήποτε από τα ενδεικτικά στοιχεία του λογαριασμού σας δεν είναι σωστό.
 • Αν είστε ένοικος δώστε στη Δ.Ε.Υ.Α.M. και τα δικά σας στοιχεία για να γραφούν στο λογαριασμό του νερού.
 • Φροντίζετε να πληρώνετε το λογαριασμό του νερού στην καθορισμένη ημερομηνία που αναγράφετε στο σχετικό έντυπο, έτσι ώστε να αποφεύγετε την διακοπή του νερού και τα τέλη επανασύνδεσης.
 • Όταν φεύγετε για διακοπές ή λείψετε για οποιοδήποτε λόγο για αρκετό χρονικό διάστημα από το σπίτι σας, μην ξεχνάτε να κλείνετε την παροχή του νερού. Μια διαρροή μπορεί να προκαλέσει ζημιές στο ακίνητό σας και «φούσκωμα» του λογαριασμού.
 • Όταν έρθει «φουσκωμένος» λογαριασμός νερού, διαπιστώστε αν έχετε διαρροή στο εσωτερικό υδραυλικό σας δίκτυο. Αυτό μπορείτε να το ελέγξετε κλείνοντας όλες τις βρύσες του σπιτιού (και το ντεπόζιτο) και παρατηρώντας στο υδρόμετρο τον κόκκινο δείκτη (χωρίς αριθμούς) ή το τελευταίο ψηφίο του αριθμού που μετράει την κατανάλωση. Αν κάποιο απ’ αυτά κινείται τότε υπάρχει διαρροή στην υδραυλική εγκατάστασή σας.
 • Μόλις διαπιστώσετε διαρροή ή βλάβη στην εγκατάστασή σας, καλέστε τον υδραυλικό σας για να την αποκαταστήσει. Η οποιαδήποτε καθυστέρηση είναι σε βάρος σας.
 • Φροντίζετε ο υδρομετρητής σας να είναι πάντοτε σε καλή κατάσταση και να μην είναι σκεπασμένος με χώματα, οικοδομικά υλικά ή σκουπίδια, ώστε ο υπάλληλος της Δ.Ε.Υ.Α.M. να μπορεί να παίρνει ενδείξεις. Αν είναι σε φρεάτιο, με σπασμένο τζάμι και γενικά σε κακή κατάσταση, ζητήστε από το αρμόδιο συνεργείο Ύδρευσης της υπηρεσίας μας να σας το επισκευάσει ή να το μετατοπίσει, για το δικό σας συμφέρον.
 • Σε περίπτωση που αντιληφθείτε διαρροή νερού σε κάποιο από τους δημοτικούς αγωγούς ύδρευσης, παρακαλούμε να ειδοποιήσετε αμέσως την υπηρεσία Ύδρευσης της Δ.Ε.Υ.Α.M. στο τηλέφωνο 22890 24910 ή το συνεργείο επιφυλακής στο τηλέφωνο: 6945 805091

Προκηρύξεις - Διαγωνισμοί

Ανακοίνωση πρόσληψης προσωπικού υπ' αριθμ. ΣΟΧ 1/2018 για τη σύναψη σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου στη Δ.Ε.Υ.Α. Μυκόνου