Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

 +++

Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς


Ελένη Ν. Κοντιζά

Κατέχει την εποπτεία και το συντονισμό των πολιτιστικών και αθλητικών δράσεων και δραστηριοτήτων και δράσεων της νέας γενιάς στο νησί της Μυκόνου με την παρακολούθηση, καταγραφή και εκπόνηση εισηγήσεων προς τα αντίστοιχα νομικά πρόσωπα του Δήμου και τους φορείς του νησιού που έχουν ως σκοπό την πολιτιστική και αθλητική ανάπτυξη και την προώθηση προγραμμάτων στήριξης των νέων κατά την εκπαιδευτική, επαγγελματική και κοινωνική τους διαδρομή. Επιπλέον, για το Δήμο Μυκόνου της ανατίθεται η εποπτεία, η μέριμνα και ο συντονισμός συγκεκριμένων δράσεων

Αρμοδιότητες:

 1. Την εφαρμογή πολιτικών για την ανάδειξη και προστασία του τοπικού πολιτισμού, την προβολή των πολιτιστικών αγαθών και των σύγχρονων πολιτιστικών έργων που παράγονται σε τοπικό επίπεδο
 2. Την διοργάνωση συναυλιών, θεατρικών παραστάσεων και άλλων πολιτιστικών εκδηλώσεων ή τη συμμετοχή του Δήμου σε αυτά
 3. Την προώθηση πολιτιστικών ανταλλαγών, σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία
 4. Την ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού
 5. Την προώθηση και εφαρμογή προγραμμάτων ενίσχυσης μαζικού αθλητισμού και διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων
 6. Την εποπτεία, μέριμνα και ευθύνη της συνδιοργάνωσης αθλητικών αγώνων και εκδηλώσεων με αθλητικούς φορείς
 7. Την εκτέλεση προγραμμάτων δια βίου μάθησης στο πλαίσιο του αντίστοιχου εθνικού και περιφερειακού σχεδιασμού, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία
 8. Την οργάνωση και εφαρμογή προγραμμάτων, συναυλιών ή άλλων πολιτιστικών εκδηλώσεων και δράσεων για τα παιδιά και τους νέους

Γεννήθηκε στην Αθήνα και κατοικεί στη Μύκονο από το 1981. Είναι παντρεμένη με τον Σάββα Κατσαρό και έχουν δύο παιδιά. Από την ηλικία των 19 ετών ασχολήθηκε με το ραδιόφωνο και μετά την ολοκλήρωση των σπουδών το 1997 εργάστηκε εντατικά ως δημοσιογράφος στον Mykonos FM 98,1 μέχρι το 2018. Έχει αρθρογραφήσει σε διάφορα περιοδικά και εφημερίδες των Κυκλάδων και από το 2005 είναι αρχισυντάκτρια στην εφημερίδα Mykonos News και στο MykonosDaily.gr.

Το 2007 τιμήθηκε για άρθρα της στην Mykonos News από την Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης και τον τότε Υπουργό Εσωτερικών και σημερινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

Τόσο η ιδιότητα της, αλλά κυρίως η αγάπη της για τη Μύκονο την έχουν οδηγήσει ώστε να παρακολουθεί τα δρώμενα στο νησί, δημοτικά και μη, από τη δεκαετία του 1990 μέχρι και σήμερα. Έχει διατελέσει δημοτική σύμβουλος στο παρελθόν και μέλος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μυκόνου, του Πολιτιστικού Οργανισμού Γεώργιος Αξιώτης και αντιπρόεδρος στην ΚΔΕΠΠΑΜ την περίοδο 2010-2014. Παράλληλα έχει θητεύσει πρόεδρος στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Νηπιαγωγείου Μυκόνου την περίοδο 2007-2008 και μέλος του Συλλόγου Γονέων του Γυμνασίου.

Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Απασχόλησης και Κοινωνικής Πρόνοιας


Φραντζέσκος Βιγλιάρης

Κατέχει την εποπτεία, μέριμνα και ευθύνη για τη λειτουργία & καθαριότητα των Δημοτικών Κοιμητηρίων. Επιπλέον είναι Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Μυκόνου.

Γεννήθηκε στη Μύκονο και σπούδασε στην σχολή του Εμπορικού Ναυτικού. Aσχολείται με τα κοινά από το 1990. Απλός δημοτικός σύμβουλος, Αντιδήμαρχος Μυκόνου μέχρι το 1997, επικεφαλής του συνδυασμού «Ανθρώπινη Παρέμβαση» το 1998, πάντα κοντά στον Μυκονιάτη και στη Μύκονο. Από τότε μέχρι και σήμερα είναι ενεργός πολίτης με ανιδιοτελή κοινωνική προσφορά.

 

Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Τουρισμού


Αντωνία Δ. Ανδρονίκου

Κατέχει την εποπτεία και το συντονισμό των τουριστικών δράσεων και δραστηριοτήτων στα νησιά της Μυκόνου και Δήλου με την παρακολούθηση, καταγραφή και εκπόνηση εισηγήσεων προς τα αντίστοιχα νομικά πρόσωπα του Δήμου και τους φορείς του νησιού που έχουν ως σκοπό την τουριστική ανάπτυξη και την προώθηση προγραμμάτων στήριξης του τουρισμού.

Αρμοδιότητες:

 1. Σύμφωνα με τον Ο.Ε.Υ. και βάσει της παραγράφου 5 του άρθρου 8 για το Διοικητικό Τμήμα (Γραφείο οργάνωσης, προγραμματισμού και μηχανοργάνωσης) σχετικά με την τουριστική ανάπτυξη:
  1. την συγκέντρωση και επεξεργασία στοιχείων που αφορούν την υφιστάμενη κατάσταση του τουρισμού στο Δήμο.
  2. την εισήγηση και τον σχεδιασμό των προγραμμάτων παρέμβασης του Δήμου στο χώρο της παροχής τουριστικών υπηρεσιών.
  3. την παρακολούθηση της υλοποίησης προγραμμάτων τουριστικής προβολής της περιοχής του Δήμου, (π.χ. παραγωγή τουριστικού υλικού και εκδόσεις πρακτικών οδηγών για τους ταξιδιώτες, συμμετοχή σε εκθέσεις τουρισμού, φιλοξενία δημοσιογράφων, δημιουργία δικτύων επικοινωνίας και συνεργασίας με άλλες περιοχές εντός και εκτός της χώρας, κλπ.).
 2. Τη συνεργασία και το συντονισμό με τους αρμόδιους φορείς τουρισμού, την ένωση ξενοδόχων και λοιπούς επαγγελματικούς φορείς καθώς και με κάθε φορέα ή άτομο που δραστηριοποιείται στον τουρισμό για την καταγραφή των προβλημάτων του τομέα και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.
 3. Την εκπόνηση, την υλοποίηση και τη συμμετοχή σε εθνικά, ευρωπαϊκά, ή διεθνή προγράμματα για την τουριστική ανάπτυξη και εκπαίδευση του Δήμου και την προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού και συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου.
 4. Τη συμμετοχή του Δήμου σε συλλογικές δράσεις για την ανάπτυξη του τουρισμού σε Μύκονο και Δήλο.

Μεγάλωσε στην Μύκονο όπου και πήγε σχολείο και αποφοίτησε από το Λύκειο Μυκόνου. Στη συνέχεια φοίτησε στην Αγγλία για πτυχιακές σπουδές στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων και Marketing στο University of Hull, συνέχισε με μεταπτυχιακό με εξειδίκευση Strategic Management στο Kingston University του Λονδίνου. Ενδιάμεσα παρακολούθησε μια σειρά χρηματοοικονομικών σεμιναρίων ενώ παράλληλα εργάστηκε σε χρηματιστηριακή εταιρεία. Στην Μύκονο δραστηριοποιείται ως και σήμερα στον τουριστικό τομέα. Είναι δημοτική σύμβουλος από το 2014. Στα 2 πρώτα χρόνια της θητείας της διετέλεσε πρόεδρος της Τουριστικής επιτροπής του Δήμου Μυκόνου, όπου εκπροσώπησε  το νησί στις τουριστικές εκθέσεις του Λονδίνου και το Βερολίνου, το 2016 ταξίδεψε στην Ινδία για να παρουσιάσει σε 107 ταξιδιωτικά την Μύκονο ταυτόχρονα με την εγκαινίαση της σύνδεσης της Emirates με απευθείας πτήση στην Ελλάδα.

Φιλοξένησε με τον Δήμο Μυκόνου και παρουσίασε από την αρχή της θητείας της σε 100αδες τουριστικά γραφεία, περιοδικά, κανάλια από όλο τον κόσμο το τουριστικό προϊόν που ονομάζεται Μύκονος με όλους τους θησαυρούς του, την Δήλο, τις παραλίες, τις παραδόσεις και τα έθιμα του, την γαστρονομία του, την νυχτερινή ζωή και την ασύγκριτη φιλοξενία του. Μην ξεχνώντας κανένα από αυτά ακόμη και αν δεν ήταν στο ενδιαφέρον των πρακτόρων. Θεωρεί ότι η μαγεία της Μυκόνου προέρχεται από αυτό το σύμπλεγμα των τόσο δυνατών, πολλών και συνάμα διαφορετικών επιλογών που μπορεί και προσφέρει.

Έχει φιλοξενήσει και συνεργαστεί παράλληλα με πρέσβεις πολλών κρατών από την ανατολή όλο αυτό το διάστημα για την προώθηση του νησιού σε νέες αγορές κρατώντας πάντα συνεχής επικοινωνίες μαζί τους.

Στόχος της είναι η συνεργασία με τους ειδικούς του τουριστικού κλάδου για την παγίωση των 8 με 9 μηνών τουριστικής περιόδου του νησιού στοχεύοντας πλέον στην προβολή των δραστηριοτήτων και εμπειριών που μπορεί να έχει ο επισκέπτης Μάρτιο με Ιούνιο και Σεπτέμβριο με Νοέμβριο.