Επίσημη ιστοσελίδα Δήμου Μυκόνου

 +++Γεννήθηκε από γονείς Μυκονιάτες το 1982. Τελείωσε την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση στη Μύκονο, και είναι κάτοχος δύο πανεπιστημιακών πτυχίων: της Νομικής του Πανεπιστημίου Θράκης και του τμήματος Γλωσσών, Φιλολογίας και Πολιτισμού των Παρευξείνιων Χωρών της Σχολής Κλασικών & Ανθρωπιστικών Επιστημών, από το ίδιο πανεπιστήμιο.

+++Το πρώτο μεταπτυχιακό του το έλαβε από την Νομική Σχολή Αθηνών, στις «Ευρωπαϊκές και Διεθνείς Σπουδές» και το δεύτερο μεταπτυχιακό του στη Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων απο την Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Τη θητεία του την υπηρέτησε στο Πολεμικό Ναυτικό.

+++Επαγγελματικά είναι δικηγόρος παρ’ εφέταις, με δικό του γραφείο στη Μύκονο, μέλος στον Δικηγορικό Σύλλογο Σύρου. Το 2010 ολοκλήρωσε την πρακτική του άσκηση -με υποτροφία- στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες, μία εμπειρία «σταθμό» στην επαγγελματική του διαδρομή.

+++Προηγουμένως, και για δυο συναπτά έτη, εργάστηκε σε θέση ευθύνης στο ενιαίο Υπουργείο Εσωτερικών, στο υπουργικό γραφείο του Υπουργού Εσωτερικών, με κύριες διοικητικές και πολιτικές αρμοδιότητες στον τομέα της δημόσιας τάξης αλλά και στη δημόσια διοίκηση. Από τα σχολικά του ακόμα χρόνια υπήρξε κοινωνικά και πολιτικά δραστήριος και ιδίως την τελευταία δεκαπενταετία έχει ενεργά δραστηριοποιηθεί στα κοινά και στο χώρο των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

+++Οι συμφοιτητές του τον εξέλεγαν σταθερά Πρόεδρο και εκπρόσωπο των Φοιτητικών Συλλόγων που συμμετείχε, τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Το 2010 οι συντοπίτες του τον τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους και τον εξέλεξαν πρώτο Περιφερειακό Σύμβουλο Νοτίου Αιγαίου σε αριθμό σταυρών προτίμησης σε όλες τις Κυκλάδες και έναν από τους νεότερους πανελλαδικά.

+++Τον Ιανουάριο του 2012 οι συνάδελφοι του από όλα τα νησιά του εμπιστεύθηκαν την τιμητική θέση του Αντιπροέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, εκπροσωπώντας όλη την μειοψηφία του Σώματος. Στην διάρκεια της θητείας του συμμετέχει σε διάφορες επιτροπές και για 2 έτη υπήρξε Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ασχολούμενος ενεργά με την προβολή των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου.

+++Στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2014, ως επικεφαλής του ανεξάρτητου συνδυασμού «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Δράσης», οι συντοπίτες του τον τίμησαν με την εκλογή του ως Δήμαρχο Μυκόνου, με ποσοστό 52,51% για την δημοτική περίοδο 2014-2019.

+++Στις αρχαιρεσίες του Οκτωβρίου 2014 εκλέχθηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων του Νοτίου Αιγαίου και κατά την συγκρότηση του σε σώμα μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δ.Σ. για την επόμενη πενταετία.

+++Με απόφαση του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, ομόφωνα, επιλέχθηκε μέλος της μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Ισότητας της ΚΕΔΕ καθώς και έχει την τιμή να συμμετέχει ως τακτικό μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ι.Τ.Α), όντας και ο μοναδικός αιρετός που προέρχεται από τη νησιωτική Ελλάδα σε αυτα τα δυο όργανα.

+++Πνεύμα ανήσυχο και δραστήριο, δεν σταματά να εμπλουτίζει τις γνώσεις του, να ταξιδεύει και να παρακολουθεί ανελλιπώς τα δρώμενα στην Ευρώπη και τον κόσμο, γιατί πιστεύει ακράδαντα ότι η σύγχρονη πολιτική δεν μπορεί παρά να συμπορεύεται με τις ευρωπαϊκές και παγκόσμιες εξελίξεις. Μιλάει Αγγλικά και Ιταλικά ενώ έχει παρακολουθήσει μαθήματα Ρωσικής Ιστορίας και Πολιτισμού στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας.

twitter_icon@KoukasK

www.kkoukas.gr

Δήλωση ειδικών περιουσιακών στοιχείων