Επίσημη ιστοσελίδα Δήμου Μυκόνου

Ο Κωνσταντίνος Κουκάς, γέννημα θρέμμα Μυκονιάτης, έζησε την παιδική και εφηβική του ηλικία στο νησί της Μυκόνου.

Είναι κάτοχος δύο πτυχίων, της Νομικής Σχολής και του Τμήματος Γλωσσών, Φιλολογίας και Πολιτισμού των Παρευξείνιων Χωρών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, καθώς και δύο μεταπτυχιακών τίτλων, ενός στις «Ευρωπαϊκές και Διεθνείς Σπουδές», από τη Νομική Σχολή Αθηνών, και ενός στη «Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων» από την Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Μιλάει Αγγλικά και Ιταλικά.

Το 2010 ολοκλήρωσε την πρακτική του άσκηση -με υποτροφία- στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, ενώ προηγουμένως, επί δύο έτη εργάστηκε στο γραφείο του Υπουργού Εσωτερικών, με κύριες διοικητικές και πολιτικές αρμοδιότητες στον τομέα της δημόσιας τάξης, αλλά και στη δημόσια διοίκηση. Σήμερα είναι δικηγόρος παρ’ εφέταις, με δικό του γραφείο στη Μύκονο και μέλος στο Δικηγορικό Σύλλογο Σύρου.

Στα κοινά δραστηριοποιήθηκε ενεργά το 2010 όπου εκλέχτηκε Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου, πρώτος σε αριθμό σταυρών προτίμησης σε όλες τις Κυκλάδες και ένας από τους νεότερους πανελλαδικά, ενώ τον Ιανουάριο του 2012 εκλέχθηκε  Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου.

Το 2014, σε ηλικία 32 ετών, ενεπλάκει στην τοπική αυτοδιοίκηση όπου και εκλέχθηκε Δήμαρχος Μυκόνου, και αμέσως μετά μέλος του ΔΣ της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου.

Με απόφαση του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος επιλέχθηκε μέλος της μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Ισότητας της ΚΕΔΕ και τακτικό μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ι.Τ.Α), ως μοναδικός αιρετός που προέρχονταν από τη νησιωτική Ελλάδα σε αυτά τα δύο όργανα.

Το 2019 επανεκλέχθηκε Δήμαρχος Μυκόνου, ενώ παράλληλα εξελέγη 4ος σε αριθμό ψήφων πανελλαδικά στο Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ). Τον Ιανουάριο του 2020 επιλέχθηκε ομόφωνα από την ΚΕΔΕ ως επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στο Κογκρέσο Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, που εδρεύει στο Στρασβούργο και το Νοέμβριο του ίδιου έτους εκλέχθηκε από την Ολομέλεια του οργάνου ως Αντιπρόεδρος του Κογκρέσου.

Τον Ιούνιο του 2020, με διυπουργική απόφαση, ορίστηκε μέλος της Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής Κρουαζιέρας και τον Αύγουστο του ίδιου έτους μέλος του Συμβουλίου Νησιωτικής Πολιτικής (ΣΥ.ΝΗ.ΠΟ.) του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Βιογραφικό Δημάρχου στα Γαλλικά – Biographie du Maire en Francais

Δήλωση ειδικών περιουσιακών στοιχείων