Διοικητικές Πληροφορίες

Δήμος Μυκόνου

Πληροφορίες για Δημότες και Επιχειρήσεις

Δήλωση ορθών στοιχείων ακινήτων στο Δήμο Μυκόνου

Πληροφορίες και το αρχείο της αίτησης για διόρθωση στοιχείων ακινήτων.

Περισσότερα

Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας Μυκόνου (ΣΒΑΚ)

    Ο Δήμος Μυκόνου βρίσκεται στη φάση υλοποίησης του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του νησιού εστιάζοντας στην προώθηση του περπατήματος και της δημόσιας συγκοινωνίας με σκοπό τη μείωση του κυκλοφοριακού, της ρύπανσης και του θορύβου.

    Τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας αποτελούν Στρατηγικά Σχέδια που θέτουν τους  στρατηγικούς  στόχους  και  τις  απαιτούμενες  δράσεις  αναφορικά  με  την  επιθυμητή εξέλιξη και οργάνωση του συστήματος μετακινήσεων των πολιτών και του δικτύου μεταφορών/διανομής εμπορευμάτων.

    Στόχος είναι η βελτίωση της προσβασιμότητας, της ασφάλειας, των περιβαλλοντικών συνθηκών και της αποδοτικότητας των μεταφορών, ανθρώπων και εμπορευμάτων. Ενώ, η ειδοποιός διαφορά με τις προσεγγίσεις που ακολουθούν οι “παραδοσιακές” κυκλοφοριακές μελέτες, είναι η εστίαση στην εξυπηρέτηση των μετακινήσεων ατόμων, αντί της εξυπηρέτησης των (ως επί το πλείστον μηχανοκινήτων) οχημάτων, στο διαθέσιμο νησιωτικό χώρο.

    Επίκεντρο του σχεδίου είναι η συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, κατοίκων και επαγγελματιών στη συλλογή απόψεων και ιδεών που θα ανταποκρίνονται στη βελτίωση της καθημερινότητας ως προς τις μετακινήσεις εντός του νησιού τόσο για τους ίδιους τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες προάγωντας τη βιώσιμη αστική κινητικότητα. Προς αυτή την κατεύθυνση και στα πλαίσια του έργου ο Δήμος ανέπτυξε την ψηφιακή πλατφόρμα του ΣΒΑΚ και καλεί τους πολίτες να συμμετέχουν ενεργά. Ειδικότερα, σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στη διαδικασία, συμπληρώνοντας τα εξειδικευμένα ερωτηματολόγια, να καταθέσετε τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε στην καθημερινότητά σας, τις ιδέες σας για ένα καλύτερο νησί.

   Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στα δελτία τύπου του Δήμου (1/9/20, 20/11/20, 17/12/20) και στην ιστοσελίδα της πλατφόρμας https://mykonosmobility.wixsite.com/sump

Επικοινωνία

E-MAIL

grammateia@mykonos.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Κτίριο Βοϊνόβιτς,
Ακτή Καμπάνη, 84600

ΤΗΛΕΦΩΝΟ

22893 60100

ΦΑΞ

22890 22229

 

Αναφορά Παράνομων Διαφημιστικών Πινακίδων

Αναφορά Παράνομων Διαφημιστικών Πινακίδων

 

Εκδηλώσεις

Αύγουστος 2023
Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυριακή
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
     

Προσεχείς Εκδηλώσεις

Χρήσιμοι σύνδεσμοι για Δημότες και Επιχειρήσεις

Χρήσιμοι σύνδεσμοι για Δημότες και Επιχειρήσεις