Καλώς ορίσατε Επικοινωνία | Σύνδεσμοι | Sitemap
 
 Τελευταία Νέα:  
Δευτερα, 25 Σεπτεμβρίου 2017
GreekEnglish
HACKED BY BAYRAKTAR


Ο Δήμος Μυκόνου > Οι άνθρωποι > Ο Δήμαρχος  

Κωνσταντίνος Π. Κουκάς

Γεννήθηκε το 1982 από γονείς Μυκονιάτες, τον Παναγιώτη Κουκά από την Άνω Μερά και την Αγγελική Κουσαθανά από τον Γλάστρο. Τελείωσε την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση στη Μύκονο, και είναι κάτοχος δύο πανεπιστημιακών πτυχίων: της Νομικής του Πανεπιστημίου Θράκης και του τμήματος Γλωσσών, Φιλολογίας και Πολιτισμού των Παρευξείνιων Χωρών της Σχολής Κλασικών & Ανθρωπιστικών Επιστημών, από το ίδιο πανεπιστήμιο. Το πρώτο μεταπτυχιακό του το έλαβε από την Νομική Σχολή Αθηνών, στις «Ευρωπαϊκές και Διεθνείς Σπουδές». Υπηρέτησε τη θητεία του στο Πολεμικό Ναυτικό.

Δικηγόρος παρ' εφέταις, με δικό του γραφείο στη Μύκονο, μέλος του Δικηγορικού Σύλλογου Σύρου, παράλληλα, ολοκληρώνει τις σπουδές του στη Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων, σε μεταπτυχιακό επίπεδο, στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Το 2010 ολοκλήρωσε την πρακτική του άσκηση -με υποτροφία- στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες, μία εμπειρία «σταθμό» στην επαγγελματική του διαδρομή. Προηγουμένως, και για δυο συναπτά έτη, εργάστηκε σε θέση ευθύνης στο ενιαίο Υπουργείο Εσωτερικών, στο υπουργικό γραφείο του Υπουργού Εσωτερικών, με κύριες διοικητικές και πολιτικές αρμοδιότητες στον τομέα της δημόσιας τάξης αλλά και στη δημόσια διοίκηση. Από τα σχολικά του ακόμα χρόνια υπήρξε κοινωνικά και πολιτικά δραστήριος.

Οι συμφοιτητές του τον εξέλεγαν σταθερά Πρόεδρο και εκπρόσωπο των Φοιτητικών Συλλόγων που συμμετείχε, τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Το 2010 εξελέγη πρώτος Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου σε αριθμό σταυρών προτίμησης σε όλες τις Κυκλάδες και ήταν ένας από τους νεώτερους Συμβούλους πανελλαδικά.

Τον Ιανουάριο του 2012 έλαβε την τιμητική θέση του Αντιπροέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, εκπροσωπώντας όλη την μειοψηφία του Σώματος. Στην διάρκεια της θητείας του συμμετείχε σε διάφορες επιτροπές και για 2 έτη υπήρξε Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ασχολούμενος ενεργά με την προβολή των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου.

Στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2014, ως επικεφαλής του ανεξάρτητου συνδυασμού «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Δράσης», οι συντοπίτες του τον τίμησαν με την εκλογή του ως Δήμαρχο Μυκόνου, με ποσοστό 52,51% για την δημοτική περίοδο 2014-2019.  Ορκίστηκε Δήμαρχος Μυκόνου στις 30 Αυγούστου του 2014.

Στις αρχαιρεσίες του Οκτωβρίου 2014 εκλέχθηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων του Νοτίου Αιγαίου και κατά την συγκρότηση του σε σώμα μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δ.Σ. για την επόμενη πενταετία.

Με απόφαση του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, ομόφωνα, επιλέχθηκε μέλος της μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Ισότητας της ΚΕΔΕ και συμμετέχει ως τακτικό μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ι.Τ.Α), όντας και ο μοναδικός αιρετός που προέρχεται από τη νησιωτική Ελλάδα σε αυτά τα δυο όργανα.


Πνεύμα ανήσυχο και δραστήριο, παρακολουθεί ανελλιπώς τα δρώμενα στην Ευρώπη και τον κόσμο, γιατί πιστεύει ακράδαντα ότι η σύγχρονη πολιτική δεν μπορεί παρά να συμπορεύεται με τις ευρωπαϊκές και παγκόσμιες εξελίξεις. Μιλάει Αγγλικά και Ιταλικά ενώ έχει παρακολουθήσει μαθήματα Ρωσικής Ιστορίας και Πολιτισμού στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας.

www.kkoukas.gr

@KoukasK

Πόθεν έσχες Δημάρχου Μυκόνου