Καλώς ορίσατε Επικοινωνία | Σύνδεσμοι | Sitemap
 
 Τελευταία Νέα:  
Δευτερα, 21 Αυγούστου 2017
GreekEnglishΗ εφημερίδα της Υπηρεσίας


Donwload Mykonos e-books


GR, DE, ENG, RU, IT, SWEΠολιτισμός > Βιβλιοθήκη Π. Κουσαθανά  
ΕΓΙΝΕ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΔΩΡΕΑΣ ΤΗΣ ‘ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΣΑΘΑΝΑ
  ΣΤΕΓΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ’ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΥΚΟΝΟΥ
Την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010 πραγματοποιήθηκε η επίσημη αποδοχή από το Δ.Σ. της ιδιαίτερα σημαντικής δωρεάς του Μυκονιάτη φιλόλογου, συγγραφέα και ποιητή Παναγιώτη Κουσαθανά, με τη μορφή Ν.Π.Δ.Δ. που φέρει την επωνυμία:
‘ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΙΩ. ΚΟΥΣΑΘΑΝΑ – ΣΤΕΓΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ’.

Η Βιβλιοθήκη – Στέγη πολιτισμού, ένας ακόμα σπουδαίος πολιτιστικός πόλος με αποδέκτη την τοπική κοινωνία, αλλά και τους ερευνητές της Ιστορίας και του πολιτισμού της Μυκόνου, αποτελεί για τον ευρύτερα αναγνωρισμένο και πολυπράγμονα λόγιο Παν. Κουσαθανά έργο ζωής, που τιμά το νησί και την πνευματική του παράδοση.
Κατά την ίδια συνεδρίαση εγκρίθηκε και ο Κανονισμός λειτουργίας του νέου Φορέα  που τελεί πλέον υπό την ευθύνη του Δήμου Μυκόνου.

Απευθυνόμενος στον δωρητή και το Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Αθαν. Κουσαθανάς-Μέγας είπε τα παρακάτω:

 «Η μεγάλη Δωρεά του Παναγιώτη Κουσαθανά, του γνωστού σε όλους για την πολυετή δράση του, ως φιλόλογου, συγγραφέα, ποιητή και ερευνητή του μυκονιάτικου πολιτισμού, που επισημοποιείται σήμερα με την αποδοχή της από το Δημοτικό Συμβούλιο, αποτελεί αναμφίβολα μια ιδιαίτερη τιμή για τον τόπο μας, και σηματοδοτεί μια ξεχωριστή μέρα, με διάχυτη την αίσθηση της προόδου και έντονο άρωμα ανθρωπισμού, για το Δήμο μας και για τους κατοίκους του νησιού μας.
Είναι βεβαίως δεδομένη και αναγνωρισμένη η σημαντική προσφορά του συμπατριώτη μας που επί δεκαετίες ήδη με το έργο του, εκπαιδευτικό, ερευνητικό και συγγραφικό, φωτίζει και αναδεικνύει την ομορφιά, τον πνευματικό πλούτο και την πολιτιστική δυναμική αυτού του νησιού, διαγράφοντας στον ορίζοντα με τη μεγαλύτερη δυνατή σαφήνεια το όραμά του για τον καλύτερο κόσμο του αύριο.

Σήμερα λοιπόν, η Δωρεά προς τον Δήμο Μυκόνου της ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΣΑΘΑΝΑ - ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, έρχεται να επισφραγίσει, μαζί και να δικαιώσει ένα έργο ζωής, που σε πείσμα των πεζών και αγοραίων τάσεων που επικρατούν στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, και παρά τις όποιες αντιξοότητες και τα λογής εμπόδια που συνάντησε, βλάστησε και μέστωσε, απέδωσε πλούσιους καρπούς, και βρήκε τον δρόμο και τον στόχο του, που είναι η Κοινωνία και η Κοινότητα.

Με μεγάλη συγκίνηση σαν Μυκονιάτες και βαρειά την αίσθηση του καθήκοντος ως Δημοτική Αρχή, συγχαίρουμε τον δωρητή και δεσμευόμαστε ενώπιον όλων να σταθούμε αρωγοί και να προχωρήσουμε με κάθε πρόσφορο μέσο και παραπέρα το έργο αυτό, σε όφελος της Τοπικής Κοινωνίας. Επιφυλασσόμεθα τέλος, σε ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης για το πολύτιμο κληροδότημα που σήμερα μας παραδίδεται, να αποδώσουμε στον δωρητή και αγαπητό μας συμπολίτη Παναγιώτη Κουσαθανά τις προσήκουσες τιμές για την προσφορά του, σε εύθετο χρόνο, και μάλιστα προτείνω συγκεκριμένα στο Δ.Σ. αυτό να γίνει κατά τα εγκαίνια της Βιβλιοθήκης.
Κύριε Κουσαθανά, αγαπητέ Παναγιώτη, εξ ονόματος όλων των Μυκονιατών, από βάθους καρδίας σε ευχαριστούμε.»
 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται λεπτομερώς για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης
στο διαδίκτυο (http: //paramilita.blogspot.com). Οι ώρες λειτουργίας της προς το παρόν είναι κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή από τις 17.30΄ έως τις 20.30΄.

 

                                                                      

16/02/2010 Βιογραφία/ Εργογραφία Π.Κουσαθανά
16/02/2010 Για την δωρεά και την σημασία της
16/02/2010 Σύσταση Λειτουργίας Βιβλιοθήκης
Ανά σελίδα